KOOKWORKSHOPS

Gevestigd in onder andere de karaktervolle Johannes kapel in Amstelveen en in een prachtige Boerderij In Gelderland nabij Zutphen, bieden Merkx Original Food Design en SPOON CULINAIR u verschillende kookworkshops. Na het koken (onder het genot van een glaasje van onze heerlijke rode of witte huiswijn) van een groot aantal heerlijke gerechten onder begeleiding van een of meerdere van onze zeer ervaren chefs, gaan de schorten af en is het tijd om de resultaten te proeven.

Fijn met elkaar aan tafel, private dining,waarbij elke speech, gesprek en eigen invulling mogelijk is. De avond of middag duurt tussen de vier en vijf uur. Wij ontvangen u met een glaasje prosecco of een biologisch vruchtensapje en een bijpassende amuse.

Een kookworkshop als teambuilding? wij bieden een doelgericht informeel traject aan met de kookworkshop als middelpunt. Onze coach pakt spelenderwijs de knelpunten in het team aan, of versoepeld een samengaan van afdelingen. Een geweldige formule voor een super fijn coachings traject.

Thema's

Alle thema’s zijn op deze locaties mogelijk, Indien het weer het toelaat nemen wij u eerst mee door een van de drie aangelegen heemparken en naar het bos of weiland opzoek naar eetbare ingrediënten!

In de lente en zomer geven wij ook outdoor cooking en barbeque workshops, bij de johannes kapel en op een zeer  mooie plek in het Amsterdamse bos en bij de prachtige locatie in Gelderland, daar kunnen wij ook een aanvulling maken met een excursie naar de boer . wij gebruiken zoveel mogelijk biologische producten en kruiden en groente uit eigen moestuin!

Wij hebben verschillende themaworkshops

1001 Nacht

We nemen u mee langs de Mediterrane landen,

beginnend in Turkije, langs Libanon en Egypte en eindigend in Marokko. U leert weelderige én frisse gerechten maken met exotische namen zoals baba ghanoush (auberginepuree), tabouleh (bulgursalade), mercimek corbasi (een verrukkelijke linzensoep), kip met dadels, joghurtdip met munt en komkommer en tot slot yogurtlu tatlisi (een weelderige yoghurt-griesmeelcake met citroensiroop).

Italiaans

Tijdens deze workshop leert u authentieke gerechten bereiden uit diverse streken van Italie,

zoals pesto, risotto, petti de pollo, supreme van kip met salie,parmaham en mozzarella, caponata (Siciliaanse groentenschotel), gevulde inktvisjes en budino di ricotta (ricotta-rozijnentaart)of een heerlijke peren- amandel taart om maar wat gerechten te noemen. Natuurlijk maakt u ook zelf verse pasta. Buon appetito!

Tapas

Een gevarieerde workshop met heerlijke kleine gerechtjes uit Spanje.

Naast bekende gerechten als aioli, ensaladilla Rusa en albóndigas, leert u ook minder bekende gerechten bereiden, zoals kip in een notensaus en calamares rellenos. We sluiten af met een onovertroffen klassieker; de flan, maar dan wel een heel bijzondere…
hallo

Aziatisch

“De Aziatische keuken met z,n heerlijke pure ingrediënten, rijke  geuren en smaken is altijd een verassing.

Indiase eitjes, sechuan kip, madras viscurry, thaise kippensoep en vietnamse loempiaatje..

de banaan cocos pannenkoekjes maken het reisje compleet”

Hiernaast bieden wij ook nog workshops Zuid-Amerikaans koken en de klassiek Franse keuken,

De kosten van de kookworkshops bedragen  € 69,00 per persoon. (Frans en middeleeuws 71,00) Dit is inclusief  workshop, diner, alle drankjes, ook de huiswijnen, en niet onbelangrijk: de afwas wordt voor u gedaan! (ex 6 % btw)

Ook is het mogelijk  een mini wijn en spijs proeverij te verzorgen met speciale wijnen die bij het thema horen ,gecombineerd met een bijpassende amuse proeverij. De kosten van dit arrangement zijn € 15,75 per persoon. (ex 21 procent btw) (bij voorkeur bij  de Franse, Italiaanse en tapas workshop) dit arrangement staat los van de huiswijnen die inclusief zijn.

De receptuur van de door u bereide gerechten wordt achteraf toe gemaild

Graag sturen wij u hierover extra informatie. Wij hopen  u te mogen verwelkomen voor een smakelijke, gezellige en leerzame dag/ avond!

Het team van SPOON en MERKX